Način pripreme
Sojine ljuspice stavljamo u posudu i prelivamo sa 4 šolje vode.
Ostavljamo da se natope 20 minuta, nakon toga ocedimo od vode.
Dodajemo začin Baharat i dobro promešamo.
Sojne ljuspice sipamo u vok tiganj dodjemo ulje 50 ml i pržimo 10 mminuta, nakon toga skidamo sa vatre.
Dodajemo alevu papriku, beli luk u prahu i 1 vezu mirođije, očišćenu, opranu i sitno iseckanu.
Dobro promešamo.
Tikvice operemo i očistimo od drške i vrhova.
Sečemo na kockice i stavljamo u pleh sa dnom koje se ne lepi.
Dodajemo ulje i pečemo tikvice 30 minuta na 220 stepeni sa ventilatorom.
Nakon toga dodajemo sojine ljuspice, so, peršun i mirođiju 1 vezu, dobro očišćene, oprane i sitno iseckane, dobro promešamo.
Pečemo 40 minuta sa ventilatorom na 220 stepeni.
Uz sojine ljuspice sa tikvicama iz rerne možemo napraviti preliv i da dobijemo ukusnu vegetarijansku musaku.