Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjene tikvice sa pirinčem i paradajz pireom

Punjene tikvice sa pirinčem i paradajz pireom

Mimi GeorgievaMimi Georgieva
Početnik
19124410
Punjene tikvice sa pirinčem i paradajz pireom
Fotografije: Mimi Georgieva
1 / 5
01/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Punjene tikvice bez mesa, možemo ih jesti svaki dan"

Potrebni sastojci

  • tikvie - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - oko 150 g (prethodno potopljen u mlaku vodu naoko 20 minuta)
  • tikvice - deo iz unutrašnjosti, sitno iseckna
  • paradajz pire - 200 g (može se zameniti isečenim paradajzom)
  • aleva paprika - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kumin - po ukusu
  • beli luk u prahu - po ukusu
  • peršun - 1/2 veze (može se zameniti mirođijom)
* merne jedinice

Način pripreme

Dve tikvice isecite na tri dela i izvadite unutrašnjost kašikom, ne idite do dna. Treba da dobijete nešto kao čašu.

Dinstajte u malo masti navedene sastojke i napunite tikvice. Stavite kao poklopac krišku tikvice (možete i krišku paradajza).

Prelijte dno pleha ugrejanim domaćim bujonom ili vodom.

Stavite alu foliju odozgo i pecite na 200 stepeni oko 30-35 minuta.

Skinite foliju i ostavite u isključenoj rerni.

Servirajte pečene tikvice posute peršunom (možete zameniti mirođijom), kiselim mlekom (ili sosom od belog luka), sirevima i salatom.

Neka vam je slatko.

Punjene tikvice sa pirinčem i paradajz pireom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: