Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Sladoled Torta»Sladoled torta u kalupu za kuglof

Sladoled torta u kalupu za kuglof

VecaVeca
Šef kuhinje
7143992k3379
Sladoled torta u kalupu za kuglof
Fotografije: Veca
1 / 3
01/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Ukusna i osvežavajuća letnja poslastica, u kojoj ćete uživati"

Potrebni sastojci

  • Za smesu
  • sladoled sa ukusom čokolade - 1 kesica
  • sladoled sa ukusom straćatele - 1 kesica
  • mleko - 150 ml
  • nutela - 1 kašika
  • čokoladne napolitanke - 100 g
  • čokolada za kuvanje - 70 g
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • Za dekoraciju
  • ulje - 1 kašika
  • čokolada za kuvanje - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Čokoladni sladoled umutiti po uputstvu sa kesice. Umešati nutelu, te izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Sladoled od straćatele umutiti po uputstvu sa kesice, umešati krupno rendanu čokoladu, te izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Mikserom umutitu slatku pavlaku, pa kad dobije potrebnu čvrstinu dodati mleko i izmiksati, te umešati napolitanke, koje je potrebno usitniti u secku ili blenderu. Izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Kalup za kuglof obložiti streč folijom i po dnu rasporediti smesu sa sladoledom od straćatele.

Preko naneti smesu sa čokoladnim sladoledom.

Završit smesom u kojoj su čokoladne napolitanke.

Prekriti streč foliiom i odložiti u zamrzivač na par sati, dok se ne zaledi.

Ukloniti streč foliju, sladoled izručiti na tacnu, pa ukloniti foliju kojom je bio obložen kalup.

Za dekoraciju:

U šerpu usuti ulje, dodati čokooladu za kuvanje polomljenu na kockice te otopiti na pari.

Čokoladnom glazurom dekorisati sladoled tortu.

Sladoled tortu u kalupu za kuglof seći ma parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Napomena: O ukusu sladoleda odlučujete Vi, kao i o redosledu slaganja i dekoraciji. Ovo je moj predlog za veoma ukusnu i osvežavajuću ledenu poslasticu. Probajte. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: