Način pripreme
Sladoled od engleskog krema sa prelivom od jagoda - slatka doza svežine u vrelom danu.
Krem pripremamo tako što u šerpu stavimo sveže mleko, pavlaku i 3 kašike šećera i kuvamo napari dok se smesa ne homogenizuje.
U posudu stavite žumanca sa preostale 3 kašike šećera i mešajte dok se ne dobije gusta kaša. U to dodajte mešavinu mleka i pavlake. Pažljivo promešajte lopaticom i ostavite da se kuva dok se sve ne homogenizuje i dostigne oko 100 stepeni.
Sklonite sa vatre, dodajte esenciju ruma i ostavite da se ohladi nekoliko minuta.
Posebno stavite očišćene jagode sa šećerom u blender i sameljite dok se ne dobije gusta pasta.
Dodajte gotov engleski krem u pastu od jagoda.
Stavite sladoled u zamrzivač na 2 sata. Izvadite i promešajte kašikom i ponovo staviti u zamrzivač.
Ovo radimo oko 4 puta da bismo izbegli stvaranje kristala leda u domaćem sladoledu.
Prijatno!