Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni sladoled»Sladoled od engleskog krema sa jagodama

Sladoled od engleskog krema sa jagodama

Sladoled od engleskog krema sa jagodama
Fotografije: Zornitsa Hristova Mihova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sladoled sa engleskim kremom sa prelivom od jagoda - slatka doza svežine u vrelom danu."

Potrebni sastojci

  • za engleski krem
  • sveže mleko - 1 l kuvano i ohlađeno
  • kisela pavlaka - 1 kg, sadržaj masti 30 procenata
  • žumanca - 8 komada
  • šećer - 6 kašika
  • rum - 1 esencija
  • još
  • jagode - 1 kg
  • šećer - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sladoled od engleskog krema sa prelivom od jagoda - slatka doza svežine u vrelom danu.

Krem pripremamo tako što u šerpu stavimo sveže mleko, pavlaku i 3 kašike šećera i kuvamo napari dok se smesa ne homogenizuje.

U posudu stavite žumanca sa preostale 3 kašike šećera i mešajte dok se ne dobije gusta kaša. U to dodajte mešavinu mleka i pavlake. Pažljivo promešajte lopaticom i ostavite da se kuva dok se sve ne homogenizuje i dostigne oko 100 stepeni.

Sklonite sa vatre, dodajte esenciju ruma i ostavite da se ohladi nekoliko minuta.

Posebno stavite očišćene jagode sa šećerom u blender i sameljite dok se ne dobije gusta pasta.

Dodajte gotov engleski krem u pastu od jagoda.

Stavite sladoled u zamrzivač na 2 sata. Izvadite i promešajte kašikom i ponovo staviti u zamrzivač.

Ovo radimo oko 4 puta da bismo izbegli stvaranje kristala leda u domaćem sladoledu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: