Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača»Debela muška pica

Debela muška pica

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Šegrt
5212107
Debela muška pica
Fotografije: veronnika_pavlova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Debela muška pica - nema mačo mena koji ne pada na nju"

Potrebni sastojci

  • voda - 300 ml
  • ulje - 2 kašike
  • so - 1 i 1/2 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 500 g
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • suvi kvasac - 1 kašičica
  • paradajz pire - 3 kašike iz tegle
  • viršla - 1 komad
  • salama - nasečena na kriške
  • paprike - 2 zelene
  • origano - 2 prstohvata
  • šarena so
  • biber
  • kačkavalj - 150 g rendan
* merne jedinice

Način pripreme

Odlučio sam da se malo razmahnem u kuhinji sa mojom domaćom picom!

U velikoj posudi pomešajte brašno, so i šećer. U posebnoj maloj posudi rastvorite kvasac u toploj vodi i ostavite da odstoji oko 5 minuta.

Napravite udubljenje u sredini suvih sastojaka u velikoj posudi i sipajte mešavinu kvasca zajedno sa uljem. Smesu dobro izmešajte dok ne dobijete testo.

Prebacite testo za picu na pobrašnjenu površinu i mesite oko 5-7 minuta dok testo ne postane glatko i elastično. Ako je testo previše lepljivo, možete dodati još malo brašna.

Stavite testo u nauljenu posudu, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se diže oko 1-2 sata ili dok se ne udvostruči.

Nakon što je testo naraslo, izbušite ga i podelite na dva jednaka dela. Svaki deo razvijte na pobrašnjenoj površini na željenu debljinu.

Razvijeno testo prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i dobro ga rasporedite. Preko testa rasporedite veliku količinu paradajz pirea, ostavljajući malu ivicu oko kraja pice.

Dodajte željene topinge. Za izbor topinga, proizvodi kao što su asortiman i količina su apsolutno neobavezni, jer sam lično stavio paradajz pire, kobasicu, paprike, salamu.

Ja sam posuo origanom, šarenom solju i alevom paprikom. Na vrh stavljamo rendani kačkavalj.

Muška pica se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta, nakon čega se seče i servira.

Uživajte u domaćoj debeloj muškoj pici! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: