Način pripreme
Evo i moje lazanje koja je veoma ukusna.
Kore za lazanju su prema tepsiji.
Bolonjeze sam sama smislila, polovina mlevenog mesa, dve šargarepe, dve male glavice luka, beli luk, aleva paprika, jedna flaša paradajza iz Lidla sa bosiljkom.
Dinstam šargarepu i luk, dodajem mleveno meso i kada se malo prprži, dodajem alevu papriku i crni biber, kratko mešam i sipam paradajz. Kuvam dok ne procenim da je gotovo, malo pre nego što skinem sa ringle, dodajem beli luk.
Za Bešamel ponovo moj izum ulje i tri kašike brašna, kada se malo proprži brašno - otprilike 1/2 litre mleka i meša se u jednom smeru. Kada postane glatko, dodajem jednu kanticu kiselog mleka, so, crni biber. Malo se krčka i skida se sa ringle.
U odgovarajuću tepsiju stavljam kore, odozgo Bolonjeze, red kora, Bešamel, na kraju završavam Bešamelom.
Posepno na redne sam izrendala sir i kačkavalj.
Stavljam u rernu na 200°C na otprilike 30 minuta. Nakon toga dodajem sir i kačkavalj i zapečem, moja rerna ima gril - na njemu pečem dok ne dobije boju.
Prijatno sa mojom skoro pa lazanjom Bolonjeze.