Način pripreme
Za testo za pitu, margarin se mora rastopiti, pa prohladiti.
Kombinujte jaje sa šećerom. Uvodimo margarin, zatim brašno i prašak za pecivo. Možete koristiti trećinu kašičice sode bikarbone, ali ne zaboravite da je ugasite limunom.
Stavite testo na hladno u frižider, sačekajte pola sata.
Izvadite iz frižidera, razvijte oklagijom, prebacite u kalup. Prstima povucite testo i poravnajte, praveći ivicu sa strana.
Umutite belanca i šećer u stabilnu penu, dodati sok od limuna.
Koru za pitu pospite skrobom, malo protresite, ne treba da napravite debeli sloj.
Rasporedite breskve (nasumično iseckane) i maline.
Kašikom raspoređujemo smesu za puslice, možete je staviti u male gomile na vrh voća.
Stavite pitu od breskve u rernu na 35 minuta.
Pečenu sočnu pitu od breskve možete posuti cimetom.
Prijatno!