Način pripreme
Rolat Stefani je jedno od najomiljenijih jela dece i odraslih. Ali mini rolnice Stefani su zaista primamljive za jelo i jednostavne za pravljenje. Jednostavno ih probajte!
Suvi hleb potopimo u vodu i dobro iscedimo. Pomešajte ga sa mlevenim svinjskim mesom, rendanim lukom, 1 jajetom i začinima. Po želji umesto hleba možete koristiti gotove prezle.
Mleveno meso dobro umesiti i ostaviti u poklopljenoj posudi 30 minuta u frižideru. Zatim ga pomešamo sa rendanim kačkavaljem. Jaja dobro skuvajte.
Na nauljenu providnu foliju u ravnom sloju rasporedite 1/4 mlevenog mesa. U sredinu stavite 1 jaje i uz pomoć folije pažljivo umotati rolat i dobro pritisnuti.
Tako oblikujemo ostatak rolnica od mlevenog mesa. Ređamo ih u pleh sa nauljenim papirom za pečenje.
Stavite ih da se peku u umereno zagrejanoj rerni dok ne budu gotove. Izvadimo rolnice, isečemo ih i serviramo. Neverovatno su ukusne!