Način pripreme
Dve vrste kolača sa cvetovima od maslaca. Obe smeše se pripremaju na identičan način.
U odgovarajućoj posudi umutiti mikserom jaja sa šećerom, pa dodati sveže mleko (tečnost), ulje i na kraju promešano brašno (kakao) i prašak za pecivo.
Papirni kalupi se stavljaju u odgovarajuću formu za mafine, u koje sipate do 1/3 zapremine, jer će narasti.
Pecite kapkejkove u zagrejanoj rerni bez ventilatora na 170 stepeni.
Pošto se ispeku, ostave se da se ohlade – izdube se i pune slatkom po želji.
Krem od maslaca se priprema na sledeći način.
Meki maslac se umuti u vazdušasti krem, dodaju se kondenzovano mleko i vanila. Na maksimalnoj snazi miksera mutite oko 10 minuta.
Boje se različitim bojama, a cvetovi se oblikuju uz pomoć vrhova za ruže, hrizanteme, lale itd.