Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Najukusnije zapečeno jelo sa patlidžanom

Najukusnije zapečeno jelo sa patlidžanom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5931432k149
Najukusnije zapečeno jelo sa patlidžanom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 2
03/06/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Najukusnije zapečeno jelo sa patlidžanom je zaista nešto neverovatno ukusno"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada, veliki
  • mleveno meso - 800 g mešavina
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 80 ml
  • so - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • kim - 2 prstohvata
  • peršun - 1/2 veze
  • jaja - 3 komada
  • kačkavalj - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane očistite i isecite po dužini na kriške debljine oko centimetar.

Stavite papir za pečenje na rešetku i poređajte komade patlidžana.

Odvojite 2 kašike ulja i premazati ostatkom, premazati svaki komad patlidžana, posoliti i staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Pecite patlidžane do zlatne boje oko 20 minuta.

Za to vreme očistite luk, sitno iseckajte i propržite na izdvojenom ulju. Pržite dok ne omekša i dodajte mleveno meso.

Promešajte i kuvajte dok se mleveno meso ne izmrvi, oko 15 min.

Paradajz i beli luk sitno iseckati i dodati u mleveno meso. Dodajte začine i kuvajte još 10 minuta.

Uzmite pleh i na dno poređajte polovinu pečenog patlidžana, sipajte prženo mleveno meso i prekrijte preostalim patlidžanima.

U posudi umutite jaja, narendajte kačkavalj i dodajte ga. Promešati i preliti preko musake od patlidžana.

Zapečeno jelo sa patlidžanom pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni još 15 minuta dok ne porumeni.

Prilikom serviranja najukusnijeg zapečenog jela sa patlidžanom pospite ga svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: