Način pripreme
Patlidžan se opere i iseče na debele kriške. Posoli se i ostavi u pleh da pusti gorak sok.
Pripremite ostale sastojke. Luk se očisti i sitno isecka. Može se i narendati.
Stavite mleveno meso u veliku posudu. Dodati crni luk, so, biber i začine po ukusu /kumin/. Svi sastojci su dobro izmešani.
Paradajz se opere i iseče na kriške. Beli luk se oljušti i iseče na kriške.
Kačkavalj je narendan.
Patlidžan se opere i ocedi.
Zagrejte više ulja u tiganju. Patlidžan se prži sa obe strane i ređa u pleh. Po vrhu rasporedite aromatizovano mleveno meso.
Raspoređuje se i beli luk. Po vrhu rasporedite seckani paradajz. Stavlja se u rernu dok se svi proizvodi ne skuvaju.
Zapečeno jelo se posipa kačkavaljem i vraća u rernu dok se ne zapeče.
Zapečeno jelo sa patlidžanom i paradajzom je gotovo.