Način pripreme
Jaja umutimo mikserom. Dodajemo so, šećer i sodu, 2 supene kašike ulja i sveže mleko, ponovo mutimo dok ne dobijemo glatku smesu.
Prosevamo brašno i dodajemo i njega. Mutimo sve mikserom. Dobijamo homogenu žutu smesu.
Stavljamo papir za pečenje u pleh iz rerne i odozgo namažemo sa 2 supene kašike ulja uz pomoć četke, a odozdo sa 1 supenom kašikom ulja.
Sipamo kašu i pravnamo spatulom. Pečemo veliku palačinku u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Nadođe i bude naborana na mestima. Mažemo slatkom po izboru i uvijamo pažljivo u rolat od palačinke malo nakon pečenja. Sečemo na komade i posipamo šećerom u prahu.
Ova palačinka sa svežim mlekom u plehu je jedinstvenog ukusa. Ako umesto slatkog namažete ruskom salatom na primer možete dobiti odličan slani rolat kao predjelo.