Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Mekike»Mekike sa svežim mlekom

Mekike sa svežim mlekom

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8325
Mekike sa svežim mlekom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Predivne i lagane mekike za tvoj doručak! Više puta isproban i skuvan bugarski recept."

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • kvasac - 20 g
  • sveže mleko - 1 šolja
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite kvasac u kašu u malo mlake vode zajedno sa prstohvatom šećera i 2-3 kašike brašna.

Ostavite ga da naraste i nakon toga od naraslog kvasca, umućenog jaja, mleka sa šećerom i brašna posejanog sa solju zamesite meko testo.

Ostavite testo na toplom da naraste. Posle nakvašenim rukama kidaje loptice naraslog testa, razvucite ih u mekike i pržite ih u jako zagrejanoj masnoći.

Servirajte gotove mekike tople, a po želji možete da ih pospete šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: