Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Piletina na francuski način

Piletina na francuski način

ZoriZori
Guru
8932865k
Piletina na francuski način
Fotografije: Zori
2 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
5
"Ne postoji ovakva korica..., a sos što se odvojio u plehu je božanstven, neverovatno ukusan!"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 5 komada ili celo pile, presečeno preko grudi
  • ulje - 1 supena kašika
  • majonez - 200 g
  • senf - 1 supena kašika
  • soja sos - 1 supena kašika
  • đumbir - 2 - 3 prstohvata
  • čili - 2 - 3 prstohvata
  • beli luk - 1 čen
  • belo vino - 1/2 šolje
  • suva majčina dušica
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso izbušimo oštrim nožem sa svih strana da se dobro začini marinadom.

Za marinadu u posudi pomešamo majonez, senf, soja sos, majčinu dušicu, đumbir, čili, izgnječeni čen belog luka, biber i so i promešamo.

Dobijenom smesom za mariniranje namažemo pileće batake i stavljamo u pleh, obložen papriom za pečenje, namažemo uljem. Odozgo rasporedio preostalu marinadu za pile.

SIpamo vino, plelh pokrivamo listom alu folije i piletinu pečemo dok ne bude gotova u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, na srednjoj rešetki i sa uključenim ventilatorom.

Ne postoji ovakva korica..., a sos što se odvojio u plehu je božanstven, neverovatno ukusan!

Prijatno sa ovim neodoljivim piletinom na francuski način!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: