Način pripreme
Dinju sam koristila iz zamrzivača. Izvaditi je na dvadesetak minuta i samleti u čoperu, pa izručiti u šerpu za kuvanje.
Jabuke, kruške i beskve dobro oprati i iseći na komade odstranivši semenke (voće je domaće, neprskano, samim tim mu nisam skidala koru).
Svo voće usitniti u čoperu i izručiti u šerpu za kuvanje, promešati i staviti da se kuva na srednjoj vatri.
Posle pola sata dodati suvo grožđe i 5 g cimeta, ostatak cimeta dodati nakon sat i po vremena, kuvati džem uz povremeno mešanje.
Džem je kuvan kada ostaje trag varjače pri mešanju, čim se pojavi trag dodati džin i kuvati još pet minuta.
Tegle sterilisati u rerni i u vruće tegle sipati vruć tuti frutti džem, okrenuti na poklopac i uviti ćebetom, ostaviti da se tako ohladi.
Tuti fruti džem bez šećera je idealan za vaše palačinke, uštipke, mekike i prženice.