Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Carski Kajzeršmarn

Carski Kajzeršmarn

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Carski Kajzeršmarn
Fotografije: Liudmila
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Carski kolač Kajzeršmarn ili izmrvljena velika palačinka prelivena domaćim slatkom od šljiva ili jagoda"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • ajran - 300 ml
  • brašno - 1 šolja od 200 ml
  • maslac - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Carska poslastica Kajzeršmarn ili iskidana velika palačinka.

Zdravo, divni kulinari! Subota je dan za mala zadovoljstva! Danas ne žurimo na posao, kuvamo s ljubavlju. Iako nam je sinoć nestala voda, uspeo sam da skuvam neke poslastice!

Počinjem sa doručkom omiljen austrijskim monarsima! Mnogi od vas su ga upoznali, kuvali, na prvi pogled je nešto loše pripremljeno, ali je zaista veoma ukusno!

Moja verzija carskog kolača Kajzeršmarn je po mom receptu, koji ću sada podeliti sa vama, ne peče se na ringli, već u rerni.

Prvo sam zagrejao rernu zajedno sa velikim plehom. Uključio sam 200 stepeni, posudu treba dobro zagrejati. Za to vreme sam pripremio smesu. Umutio sam jaja sa vanilom, dodao ajran, koristim njega jer tako palačinka neće previše da naraste, prstohvat soli, brašno.

Dobijena glatka smesa treba da bude kao za palačinke na tiganju.

Zatim sam u plehu brzo otopio maslac sa kap ulja i prelio smesu odozgo. Pekao sam dok nije bilo gotovo, desetak minuta, prepoznaćete gotovu palačinku. Dobija lagani ten, a mi volimo pržene krajeve.

Izvadio sam pleh iz rerne i sa dve drvene lopatice iskidao Kajzeršmarn na komade.

Služio sam u tanjirima, količina je dovoljna za tri osobe.

Svaku porciju sam posuo šećerom u prahu! Veoma je ukusno i to je to. Služio sam sa slatkom od jagoda!

Aroma vanile, maslaca, slatka... Mmmm... Predivan početak dana!

Ako želite, probajte i ovaj recept!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: