Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Hrskavi keks od maslaca sa glazurom

Hrskavi keks od maslaca sa glazurom

EleonoraTsv.EleonoraTsv.
Početnik
4213
Hrskavi keks od maslaca sa glazurom
Fotografije: EleonoraTsv.
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
50
"Za 50 komada hrskavi keksići sa maslacem sa glazurom - cele 2 tepsije hrskave slatkoće."

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • maslac - 200 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • jaja - 1
  • so - 1 prstohvat
  • Za glazuru
  • belanca - 1 komad
  • šećer u prahu - 250 g
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica, prirodni
  • limunov sok - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Savršeni hrskavi keksići od maslaca sa glazurom - za 50 komada - 2 tepsije: Brašno se proseje u veliku tepsiju ili na radnu površinu i u sredini se pravi udubljenje.

Maslac se seče na komadiće i zajedno sa šećerom u prahu, jajetom i so se dodaju u udubljenje.

Od svih proizvoda se mesi meko testo, uvija se u streč foliju i ostavlja se na hladnom na otprilike 30 minuta.

Rerna se unapred zagreva na 180 °C. Tepsije se oblažu papirom za pečenje.

Radna površina se posipa sa malo brašna.

Ohlađeno testo za keksiće sa maslacem se mesi još malo i širi se na radnoj površini na otprilike 1 cm debljine.

Kalupčićima možete da isečete vaše keksiće, nakon čega da ih stavite u tepsiju na rastojanje jedan od drugog.

Kolačiće pecite 10-15 minuta dok se ne dobije zlatkasto braon boja. Izvadite ih da se ohlade na rešetci ili velikim tanjirima.

Za spremanje glazure:

Belance se muti zajedno sa šećerom i skrobom na niskom stepenu miksera na otprilike 5 minuta. Dodaje se limunov sok i ponovo se kratko muti dok se šećer ne istopi.

Ako je konzistencija previše gusta možete dodati malo hladne vode, ponovo mešajući dok se ne dobije željena gustina.

Moje keksiće sa maslacem sam odozgo pokrila glazurom i nacrtala sam slatkim flomasterima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: