Način pripreme
Savršeni hrskavi keksići od maslaca sa glazurom - za 50 komada - 2 tepsije: Brašno se proseje u veliku tepsiju ili na radnu površinu i u sredini se pravi udubljenje.
Maslac se seče na komadiće i zajedno sa šećerom u prahu, jajetom i so se dodaju u udubljenje.
Od svih proizvoda se mesi meko testo, uvija se u streč foliju i ostavlja se na hladnom na otprilike 30 minuta.
Rerna se unapred zagreva na 180 °C. Tepsije se oblažu papirom za pečenje.
Radna površina se posipa sa malo brašna.
Ohlađeno testo za keksiće sa maslacem se mesi još malo i širi se na radnoj površini na otprilike 1 cm debljine.
Kalupčićima možete da isečete vaše keksiće, nakon čega da ih stavite u tepsiju na rastojanje jedan od drugog.
Kolačiće pecite 10-15 minuta dok se ne dobije zlatkasto braon boja. Izvadite ih da se ohlade na rešetci ili velikim tanjirima.
Za spremanje glazure:
Belance se muti zajedno sa šećerom i skrobom na niskom stepenu miksera na otprilike 5 minuta. Dodaje se limunov sok i ponovo se kratko muti dok se šećer ne istopi.
Ako je konzistencija previše gusta možete dodati malo hladne vode, ponovo mešajući dok se ne dobije željena gustina.
Moje keksiće sa maslacem sam odozgo pokrila glazurom i nacrtala sam slatkim flomasterima.