Način pripreme
Šampinjone sitno iseckajte i pripemite u tiganju bez poklopca oko 15 minuta dok tečnost ne ispari.
Isecite luk sitno, dodajte u pečurke i kuvajte dok luk ne postane providan (možete dodati malo ulja).
Prebacite pečurke sa lukom u cediljku da se ocedi višak tečnosti i ostavite da se potpuno ohladi.
Za to vreme pripremite testo.
U posudi umutite jaje, vodu i maslac.
Sipajte brašno i so i zamesite testo za paj.
Rasporedite u kalupe prečnika 26 cm, obložen papriom za pečenje i oblikujte ivice.
U pečurke dodajte isečeni mladi luk, kačkavalj i začine (bez mirođije).
Mešajte kašikom i ravnomerno rasporedite preko testa.
Pecite slani paj sa pečurkama u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20-25 minuta.
Izvadite aromatični slani paj i pospite isečenom mirođijom.
Slani paj sa pečurkama je veoma ukusan i lak za pripremu.