Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Pita»Slani paj sa bundevom i prazilukom

Slani paj sa bundevom i prazilukom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Slani paj sa bundevom i prazilukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
28/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Nećete proći samo sa bundeva, treba da dodate i praziluk, i mleko - pravo kulinarsko čudo"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 200 g, oljuštena
  • praziluk - 1 struk
  • šargarepa - 1 komad srednje veličine
  • jaja - 2 komada
  • sitan sir - 200 g
  • sveže mleko - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - 2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte bundevu i šargarepu, a praziluk sitno iseckajte. Izdinstajte povrće sa uljem u odgovarajuću posudu, dok ne omekša.

Skinite posudu sa vatre i ostavite da se ohladi.

Umutite jaja, dodajte sveže mleko i brašno. Promešajte i dodajte preostale sastojke.

Promešajte dok se ne dobije gusto i homogeno testo.

Sipajte smesu u pleh sa dnom koje se ne lepi i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Ostavite da se ohladi i isecite pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: