Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Slani paj sa pečurkama

Slani paj sa pečurkama

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Slani paj sa pečurkama
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Izuzetan retro recept za slani paj sa pečurkama, sa kojim ćete dočekati goste za vaš praznik"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 1 komad
  • voda - 25 ml
  • kravlji maslac - 30 g, mekan
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - 150 g
  • za nadev
  • šampinjoni - 300 g
  • luk - 1 glavica, velika
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • kačkavalj - 100 g, rendan
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • muskatni oraščić - prstohvat
  • mirođija - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Šampinjone sitno iseckajte i pripemite u tiganju bez poklopca oko 15 minuta dok tečnost ne ispari.

Isecite luk sitno, dodajte u pečurke i kuvajte dok luk ne postane providan (možete dodati malo ulja).

Prebacite pečurke sa lukom u cediljku da se ocedi višak tečnosti i ostavite da se potpuno ohladi.

Za to vreme pripremite testo.

U posudi umutite jaje, vodu i maslac.

Sipajte brašno i so i zamesite testo za paj.

Rasporedite u kalupe prečnika 26 cm, obložen papriom za pečenje i oblikujte ivice.

U pečurke dodajte isečeni mladi luk, kačkavalj i začine (bez mirođije).

Mešajte kašikom i ravnomerno rasporedite preko testa.

Pecite slani paj sa pečurkama u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20-25 minuta.

Izvadite aromatični slani paj i pospite isečenom mirođijom.

Slani paj sa pečurkama je veoma ukusan i lak za pripremu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: