Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač sa pečurkama na azijski način

Pirinač sa pečurkama na azijski način

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k266
Pirinač sa pečurkama na azijski način
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
26/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Azijska kuhinja je bogata različitim zanimljivim ukusima i aromama, pa nismo mogli a da vam ne ponudimo tako ukusan pirinač sa pečurkicama"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • so
  • ulje - 3 supene kašike
  • pečurke - 300 g
  • đumbir - 1 supena kašika, izrendani, svež
  • grašak - 1/2 šoljice, konzervirani
  • soja sos - 2 supene kašike
  • susamovo ulje - 1 supena kašika, azijsko ili maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se kuva u posoljenoj vodi, opere se i ocedi se. Najbolje je da bude pirinač dugog zrna.

Pečurke se očiste, iseckaju se na kriškice i proprže se na zagrejanoj masnoći.

Čim dobiju zlatkastu boju, vade se iz tiganja i na njihovo mesto se stavljaju sitno iseckani luk i izrendani svež đumbir.

Nakon što omeknu u tiganju, dodaju se konzervirani grašak i oceđeni pirinač.

Nakon kratkog mešanja, dodaju se propržene pečurke i pirinač se začinjava soja sosem, susamovim uljem, ukoliko je potrebno, s malo soli.

Pirinač sa pečurkama je spreman za serviranje.

Pirinač sa pečurkama na azijski način je odgovarajuć je kao garnirung, a takođe i kao glavno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: