Način pripreme
Pileće meso se opere i prebaci u šerpu, prelije se sa 2 litra hladne vode, pola kašičice soli, crnim biberom u zrnu, dodaje se luk isečen na dva dela i stabljika celera (odvojiti listove za posipanje azijske supe).
Meso se kuva do gotovosti, odvoji od kostiju i iseče ili isecka na sitne komade, bujon se procedi.
Proceđeni pileći bujon se zagreva u dubokom loncu i čim provri dodaju se malo izlomljene pirinčane nudle. Kuvajte 3-4 minuta.
Dodajte pileće meso, smrznutu boraniju, stabljike celera i beli deo praziluka, isečenog na tanke trakice, posolite i pobiberite. Pileća čorba se ostavi da ključa još 2-3 minuta.
Za trakice od jaja, kojima ćemo ukrasiti pileću supu sa nudlama u azijskom stilu, viljuškom umutite jaja u posudi. Dodati sitno seckani korijander ili peršun, posuti solju i biberom. U širokom tiganju za palačinke koji se ne lepi, zagrejte kašičicu suncokretovog ulja.
Sipajte smesu od jaja, vrteći tiganj da ravnomerno prekrije dno (kao palačinka). Kuvajte dok ne bude gotovo ili dok se smesa ne stegne. Okrenite i pecite sa druge strane do zlatne boje. Zatim se prebaci na dasku za sečenje i umota. Na kraju se iseče na tanke trake pod uglom.
Gotova pileća supa sa rezancima u azijskom stilu služi se ukrašena trakama od jaja i posuta sitno seckanim listovima celera.
Znate li kako se kaže prijatan apetit na kineskom? ! Zvuči: man man chi i napisano je jednostavno ovako: l慢慢吃!