Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Piletina sa mocarelom, parmezanom i sosom od paradajza

Piletina sa mocarelom, parmezanom i sosom od paradajza

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5622169
Piletina sa mocarelom, parmezanom i sosom od paradajza
Fotografije: Nikolina Georgieva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ukusna i aromatična sa neodoljivim ukusom Italije"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 75 g
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • beli luk - 5 čenova
  • paradajz pire - 500 g
  • šećer - 1 kašičica
  • origano
  • mocarela - 125 g, može i za slatu, može i u listićima
  • parmezan - 75 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo file. Operemo, skidamo žilice ako ih ima i sečemo na pola. Svaku polovinu isečemo na filete, počinjemo kroz sredinu i skoro do kraja filea.

Otvaramo ako je potrebno i istanjimo na mestima ako je potrebno. Možemo iseći na 2 pileće šnicle i tako ćemo dobiti 4 velike i na manje komade.

Začinimo solju i biberom, potopimo u umućeno jaje, nakon toga prezle i ređamo u pleh. Stavljamo u frižider dok ne pripremimo sos.

Prorpžimo iseckani beli luk u maslinovom ulju. Dodajemo paradajz pire, šećer, so, origano, biber i ostavljamo da se krčka malo.

Uključujemo ringlu na gril na najjaču temperaturu.

Stavljamo pleh sa mesom na gornji red i pečemo 7-8 minuta. Vadimo, okrećemo hvataljkom i pečemo sa druge strane još 7-8 minuta.

Vadimo pleh i prelivamo sosom od paradajza. Stavljamo parče mocarele na svako parče. Ja sam stavila po jedno parče mocarele za slatu i mocarelu za sendvič. Pravila sam i samo sa mocarelom za salatu, isto je ukusno.

Posipamo parmezanom i stavljamo u rernu piletinu sa mocarelom, uključujemo oba grejača na 200 stepeni.

Pečemo oko 20 minuta. Možemo posuti svežim bosiljkom i origanom gotovo jelo sa piletinom.

Jedinstveno ukusna piletina na italijanski način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: