Način pripreme
Pripremamo file. Operemo, skidamo žilice ako ih ima i sečemo na pola. Svaku polovinu isečemo na filete, počinjemo kroz sredinu i skoro do kraja filea.
Otvaramo ako je potrebno i istanjimo na mestima ako je potrebno. Možemo iseći na 2 pileće šnicle i tako ćemo dobiti 4 velike i na manje komade.
Začinimo solju i biberom, potopimo u umućeno jaje, nakon toga prezle i ređamo u pleh. Stavljamo u frižider dok ne pripremimo sos.
Prorpžimo iseckani beli luk u maslinovom ulju. Dodajemo paradajz pire, šećer, so, origano, biber i ostavljamo da se krčka malo.
Uključujemo ringlu na gril na najjaču temperaturu.
Stavljamo pleh sa mesom na gornji red i pečemo 7-8 minuta. Vadimo, okrećemo hvataljkom i pečemo sa druge strane još 7-8 minuta.
Vadimo pleh i prelivamo sosom od paradajza. Stavljamo parče mocarele na svako parče. Ja sam stavila po jedno parče mocarele za slatu i mocarelu za sendvič. Pravila sam i samo sa mocarelom za salatu, isto je ukusno.
Posipamo parmezanom i stavljamo u rernu piletinu sa mocarelom, uključujemo oba grejača na 200 stepeni.
Pečemo oko 20 minuta. Možemo posuti svežim bosiljkom i origanom gotovo jelo sa piletinom.
Jedinstveno ukusna piletina na italijanski način.