Način pripreme
Grubo iseckajte polovinu peršuna zajedno sa drškama.
Čenovi belog luka se izgnječe i stave u 20 ml vrelog maslinovog ulja, selena i 1/4 šolje vode.
Dodajte školjke sa ljušturom i seckani peršun i poklopite.
Školjke se kuvaju 3-4 minuta ispod poklopca. Izvade se, ohlade i čiste od oklopa.
Kukuruz se skuva, ohladi i uz pomoć noža iz klipa vade sva zrna.
Luk i paprika se iseku na trake.
Listove preostalog peršuna i korijandera iseckajte.
Pomešajte sok od limete sa preostalim maslinovim uljem, dimljenom alevom paprikom i solju po ukusu.
U posudi pomešajte meso od školjki, biber, crni luk, kukuruz, masline i peršun.
Salatu sa školjkama začinite dresingom.
Salata od školjki i kukuruza se služi dobro ohlađena.