Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjeni patlidžan»Pečeni patlidžan sa sosom Sacivi (sos od oraha)

Pečeni patlidžan sa sosom Sacivi (sos od oraha)

ažurirano:
JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5371812k
Pečeni patlidžan sa sosom Sacivi (sos od oraha)
Fotografije: Juliya
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Pečeni patlidžan sa sosom od oraha je veoma ukusan i aromatičan i savršeno je jelo za primorsko leto."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • orasi - 100 g mlevenih
  • ulje - 3 kašike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • korijander - 1 kašičica
  • hmeli suneli - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • vinsko sirće - 1 kašika
  • voda - 70 do 90 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operite i prepolovite po dužini.

Na svakoj polovini napravite rezove u obliku romba, stavite ih u tepsiju i pokapajte uljem.

Patlidžane pecite dok ne omekšaju u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Dok se patlidžani peku, na tiganju prodinstajte sitno seckani crni luk.

Stavite orahe, crni luk, beli luk i začine u posudu blendera ili pasatora, dodajte sirće i malo vode i izmiksajte dok ne postane glatka smesa.

Dodajte još malo vode ako je sos previše gust. Ne bi trebalo da bude previše tečan ili gust.

Pečeni patlidžan izvadite iz rerne i obilno ga premažite sosom.

Pecite patlidžan sa Sacivijem na 200 stepeni još 15-20 minuta.

Izvadite ih iz rerne, ohladite 20-30 minuta i poslužite.

Pečeni patlidžan sa sosom od oraha je veoma ukusan i aromatičan i savršeno je jelo za primorsko leto :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: