Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Češke knedle od sitnog sira

Češke knedle od sitnog sira

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Češke knedle od sitnog sira1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Ne propustite da probate neko od remek dela češke kuhinje"

Potrebni sastojci

  • sitni sir - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • griz - 120 g
  • ulje - 30 g
  • so
  • sveže mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Griz se prelije sa malo toplog mleka i ostavi dok ga ne upije. Umutiti omekšali maslac sa žumancima i solju po ukusu. Dodajte utrljani sitni sir i griz.

Umesi se mekano testo u koje se na kraju dodaju umućena belanca.

Testo se podeli na dva dela i formiraju se dve duguljaste vekne, koje se posebno stavljaju u nauljene platnene salvete, lagano vezuju, stavljaju u ključalu vodu i kuvaju oko 30 minuta.

Knedle se vade, cede i iseku na kriške.

Prilikom serviranja preliju se otopljenim maslacem.

Češke knedle od sitnog sira su spremne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: