Način pripreme
Operite pasulj i stavite ga u lonac. Prelijte ga vodom i stavite lonac na šporet. Nakon što pasulj provri, uklonite prvu vodu. Isperite ga hladnom vodom, dodajte vode duplo više od pasulja.
Vratite lonac na šporet, dodajte malo ulja, poklopite i kuvajte na tihoj vatri dok pasulj ne omekša i dok se ne skuva. Dodajte još vode ako je potrebno. Gustina je po želji. Na kraju kuvanja začinite solju, suvom nanom i peršunom. Sklonite gotov pasulj sa vatre.
U tiganju zagrejte preostalo ulje, dodajte sitno seckani crni luk i propržite ga. Dodajte alevu papriku, promešajte i dodajte 2 kutlače kuvanog pasulja. Promešajte i sipajte smesu u šerpu.
Vratite lonac na vatru i kuvajte još 5-6 minuta. Oljuštite i isecite domaću kobasicu na komade. Napravite rezove sa jedne strane.
Kobasicu kratko propržite u tiganju sa obe strane. Poslužite čorbu sa parčetom domaće kobasice.
Ukusan pasulj sa domaćom kobasicom je spreman.
Komentari