Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Ukusni pasulj sa domaćom kobasicom

Ukusni pasulj sa domaćom kobasicom

Ukusni pasulj sa domaćom kobasicom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Svaki pasulj je ukusan, ali kada se obogati domaćom kobasicom, jednostavno je neodoljiv"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, beli
  • luk - 2 glavice srednje veličine
  • peršun - 1 kašika, suv
  • nana - 1 kašika, suva
  • so
  • aleva paprika - 2 kašike
  • ulje - 1/2 šolje
  • kobasica - 2 komada, domaća
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pasulj i stavite ga u lonac. Prelijte ga vodom i stavite lonac na šporet. Nakon što pasulj provri, uklonite prvu vodu. Isperite ga hladnom vodom, dodajte vode duplo više od pasulja.

Vratite lonac na šporet, dodajte malo ulja, poklopite i kuvajte na tihoj vatri dok pasulj ne omekša i dok se ne skuva. Dodajte još vode ako je potrebno. Gustina je po želji. Na kraju kuvanja začinite solju, suvom nanom i peršunom. Sklonite gotov pasulj sa vatre.

U tiganju zagrejte preostalo ulje, dodajte sitno seckani crni luk i propržite ga. Dodajte alevu papriku, promešajte i dodajte 2 kutlače kuvanog pasulja. Promešajte i sipajte smesu u šerpu.

Vratite lonac na vatru i kuvajte još 5-6 minuta. Oljuštite i isecite domaću kobasicu na komade. Napravite rezove sa jedne strane.

Kobasicu kratko propržite u tiganju sa obe strane. Poslužite čorbu sa parčetom domaće kobasice.

Ukusan pasulj sa domaćom kobasicom je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Savršeno je mala reč!
06.09.2023 21:16