Način pripreme
Pripremite povrće - naseckajte luk, šargarepu i alevu papriku na trake.
U šerpu sipajte beli pasulj, pokriva se hladnom mineralnom vodom.
Dodajte polovinu naseckanog luka, šargarepe i crvenu papriku, sipajte deo ulja i stavite da se kuva dok ne omekša.
Začinite solju i pripremite zapršku tako što u ostalom ulju zapržite dok ne postane zlatkasto ostali luk, dodajte alevu papriku i brašno.
Sipajte zapršku u šerpu u paslulj i izmešajte.
Pospite naseckanom svežom divljom nanom.
Prebacite u tepsiju, odozgo stavite makedonsku kobasicu naseckanu na komade i pecite u zargejanoj rerni na 180°C dok ne bude gotovo.
Servirajte pasulj sa makedonskom kobasicom u rerni sa peckanim čorbadžijskim paprikama.
Ovaj pasulj sa kobasicom je ukusan ručak za celu porodicu! Prijatno!