Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast Pasulj»Pasulj sa makedonskom kobasicom u rerni

Pasulj sa makedonskom kobasicom u rerni

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k440
Pasulj sa makedonskom kobasicom u rerni
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
25/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Ovaj pasulj sa kobasicom je ukusan ručak za celu porodicu! Prijatno! Poslužite ga obavezno sa slomljenim čorbadžijskim paprikama"

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 500 g
  • šargarepe - 1 komad
  • luk - 1 koamd
  • crvene paprike - 1 komad
  • ulje - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • brašno - 1 supena kašika, za zgušnjavanje, po potrebi
  • so - po ukusu
  • šarena so
  • divlja nana - sveža
  • makedonska kobasica - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite povrće - naseckajte luk, šargarepu i alevu papriku na trake.

U šerpu sipajte beli pasulj, pokriva se hladnom mineralnom vodom.

Dodajte polovinu naseckanog luka, šargarepe i crvenu papriku, sipajte deo ulja i stavite da se kuva dok ne omekša.

Začinite solju i pripremite zapršku tako što u ostalom ulju zapržite dok ne postane zlatkasto ostali luk, dodajte alevu papriku i brašno.

Sipajte zapršku u šerpu u paslulj i izmešajte.

Pospite naseckanom svežom divljom nanom.

Prebacite u tepsiju, odozgo stavite makedonsku kobasicu naseckanu na komade i pecite u zargejanoj rerni na 180°C dok ne bude gotovo.

Servirajte pasulj sa makedonskom kobasicom u rerni sa peckanim čorbadžijskim paprikama.

Ovaj pasulj sa kobasicom je ukusan ručak za celu porodicu! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: