Način pripreme
Rastvorite kvasac u toploj vodi, dodajte 10 kašika šećera, promešati i ostaviti da se aktivira.
Prosejte brašno, napravite udubljenje u sredini, razbijte jaja i dodajte preostalih 10 kašika šećera, esenciju limuna i ulje.
Dodajte aktivirani kvasac i umesite meko testo (ne sme da se lepi za ruke).
Gotovo testo ostavite da naraste tako što ćete ga prekriti krpom ili providnom folijom 15-20 minuta.
Uzmite pripremljeno testo i podelite ga na 15 jednakih loptica. Svaka loptica se razvije oklagijom, premazuje čokoladom i uvije.
Gotove kiflice poređajte u nauljeni pleh. Ostavite da se dižu oko 45 minuta - zavisi od sobne temperature.
Gotove podignute kiflice premažite sa 1 umućenim jajetom, pospite ih šećerom ili susamom (po želji) i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa ventilatorom.
Aromatične kiflice sa čokoladom su spremne.