Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Janija sa pirinčem i piletinom

Janija sa pirinčem i piletinom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Janija sa pirinčem i piletinom
Fotografije: Evgenia
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Volimo janije - bogatog su ukusa i bogate arome, pravi melem za dušu!"

Potrebni sastojci

  • piletina - 1 pile
  • pirinač - 150 g
  • paradajz - 1 velika konzerva ili tegla
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 100 ml
  • voda - 1 l
  • luk - 3 struka mladog ili 1 glavica
  • biber - mleveni, po ukusu
  • peršun - 1/3 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu prethodno isecite na porcije i kuvati oko 15 minuta nakon što voda proključa. Po želji možete ukloniti kosti. Potopite pirinač u vodu.

Piletinu stavite u dublji lonac sa masnoćom i dodajte oko 300 ml vode. Posolite i sačekajte da proključa, pa dodajte prethodno oljušten i pasirani paradajz.

Dodajte šećer i ostavite da se kuva na srednjoj vatri 15 minuta. Dodati oceđeni pirinač, seckani crni luk i mešati drvenom kašikom. Ostavite da se krčka oko 40 minuta i isključite vatru.

Dodajte mleveni biber, seckani peršun i ostavite da se ovako kuva na ugašenom šporetu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: