Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jelo sa pirinčem i sterilisanim pečurkama

Jelo sa pirinčem i sterilisanim pečurkama

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Jelo sa pirinčem i sterilisanim pečurkama
Fotografije: Georgi Dimov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Tradicionalno jelo bugarske kuhinje - pirinač sa pečurkama - brzo, jednostavno i ukusno!"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 1 tegla pečuraka, sterilisane
  • ulje - 1/2 šolje
  • maslac - 50 g
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - 3 komada, sveži ili konzervirani
  • peršun - 1/2 veze
  • mirođija - 1/2 veze
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ocedite pečurke od tečnosti i isecite ih na trake, ostavite marinadu.

Očistite i sitno iseckajte luk i propržite ga na ulju. Dodajte očišćen i oprani pirinač i pržite 7 minuta, dodajte oljušteni i iseckani paradajz, polovinu seckane mirođije i peršuna.

Sipajte tečnost od pečuraka. Dodajte 2 i 1/2 šolje tople vode, so. Kuvajte na niskoj temperaturi dok pirinač ne upije tečnost.

Kada servirate pirinač sa pečurkama, pospite ostatkom mirođije i peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: