Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa sirupom»Baklava rolnice sa plazmom i višnjama

Baklava rolnice sa plazmom i višnjama

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Baklava rolnice sa plazmom i višnjama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Kad je slatko, nek je slatko!"

Potrebni sastojci

  • višnje - 450 g
  • kore za pitu - 500 g
  • ulje - 100 ml
  • mlaslac - 100 g
  • mlevena plazma - 150 g
  • Za preliv
  • šećer - 400 g
  • voda - 600 ml
  • limun - 1 komad
  • vanilin šećer - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Za preliv:

U šerpu usuti vodu, dodati vanilin šećer, šećer i limun isečen na kolutove.

Staviti na vatru i kada proključa kuvati još pet minuta, te skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi.

Maslac i ulje staviti u šerpu i otopiti na tihoj vatri.

Mešavinom maslaca i ulja premazivati tri kore i slagati jednu na drugu.

Uz jedan kraj treće premazane kore rasporediti višnje, a preko njih naneti mleveni plazma keks i urolati.

Plrh premazati uljem i staviti pripremljeni rolat.

Na isti način napraviti još tri rolata i poređati u pleh, pa ih oštrim nožem iseći na rolnice.

Rolnice premazati preostalom količinom ulja i maslaca.

Baklavu peći 25 minuta na 200 stepeni.

Pečenu baklavu izvaditi iz rerne, preliti hladnim prelivom i ostaviti na sobnoj temperaturi da se dobro ohladi i da rolnice lepo upiju preliv, a zatim hladiti dva do tri sata u frižideru.

Baklava rolnice sa plazmom i višnjama servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: