Način pripreme
Za nadev: U odgovarajućoj posudi sjediniti vodu, šećer, otopljen margarin, griz. Umešati mlevene orahe, suvo grožđe i sve izmešati kako bi se sastojci sjedinili.
Uzeti dve kore i niz jedan kraj (duži) naneti nadev. Urolati i staviti u pleh. Postupak ponoviti sa preostalim korama i ostatkom nadeva.
Rolate iseći na parčad željene veličine. Preliti ih otopljenim uljem i margarinom (u šerpicu staviti margarin, dodati ulje, otopiti i tom smesom preliti pripremljene rolate u plehu).
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Za to vreme pripremiti sirup: U šerpu staviti šećer i vodu, dodati vanilin šećer, staviti na vatru i kuvati (ali ne dugo, dok sirup ne dobije srednju gustinu, da ne bude baš gust).
Pečene rolnice izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade. Mlake rolnice preliti mlakim sirupom. Ostaviti da se dobro ohlade i da baklava lepo upije sirup.
Prilremite ove rolnice i iznenadite goste. Prijatno!