Način pripreme
Kruške oljuštite i isecite na kockice. Kruške stavite u nauljeni pleh zajedno sa aromatičnim začinima, šećerom i sokom od limuna i dobro promešajte.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Preostali šećer se umesi u mrvice sa brašnom i omekšalim maslacem. Mrvice je najbolje formirati ručno.
Sada sipajte krambl preko krušaka u plehu. Pecite kolač sa kruškama u sredini zagrejane rerne 25 minuta. Po vrhu pospite ljuspice badema i pecite još 10-15 minuta.
Čim je voćni kolač gotov (test štapićem), izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi.
Pre serviranja pospite šećerom u prahu. Uživajte u ovom voćnom kramblu sa kruškama i maslacem!
Ukrasite prstohvatom cimeta i poslužite toplo sa šećerom u prahu!
Brz i jednostavno ukusan jesenji krambl sa kruškama - uz njega ide šlag ili sladoled od vanile.
Prijatno!