Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pržena sitna riba sa kiselim sosom

Pržena sitna riba sa kiselim sosom

Pržena sitna riba sa kiselim sosom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Leto je! Uživajte u njemu potpuno"

Potrebni sastojci

  • sitna riba - 1 kg
  • ulje - za prženje
  • so
  • brašno - za uvaljivanje
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • jabukovo sirće - 200 ml
  • peršun - 5 - 6 grančica svež
  • mirođija - 3 - 4 grančice sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite sitnu ribu od iznutrica. Temeljno isperite vodom. Posolite krupnom solju i ostavite oko 30 minuta.

Operite ribu i dobro je osušite. U odgovarajućem dubokom tiganju zagrejte ulje.

Svaku ribu obilno uvaljajte u brašno i pržite do zlatne boje sa svih strana. Ocediti je od masnoće na kuhinjskom ubrusu.

Očistite čenove belog luka i sitno ih iseckajte. Sitno iseckajte peršun i mirođiju i dodajte ih u beli luk.

Prelijte jabukovim sirćetom. Prženu ribu poslužite sa kiselim sosom.

Pržena sitna riba sa kiselim sosom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: