Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pržena riba sa krompirićima

Pržena riba sa krompirićima

Pržena riba sa krompirićima
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Sa ovakvom klasikom u tanjiru nećete pogrešiti. Spremajte i jedite sa uživanjem"

Potrebni sastojci

  • skuša - 3 komada
  • krompir - 500 g, sitni
  • čubar
  • so
  • ulje - za prženje
  • limun
  • brašno - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistite od iznutrica i dobro je operite. Poželjno je da se ukloni i tamni unutrašnji omotač, jer riba, u suprotnom, može biti gorka.

Dobro je posolite i ostavite je na 2-3 sata, kako bi upila so. Ribu zatim operite i osušite.

U međuvremenu stavite krompir da se kuva, tako što ga prethodno operete velikim količinama vode.

Krompir je spreman, kada je malo mekši. Ohladite ga i ogulite. Stavite u odgovarajuću tepsiju za pečenje. Posipajte uljem, solju i čubrom. Ispecite ga dok ne dobije zlatno-braon boju.

Zagrejte ulje u tiganju. Ribu dobro uvaljajte u brašno sa svih strana. Ispržite skušu na umerenoj vatri sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju.

Ocedite je na ubrusu. Poslužite ribu sa pečenim krompirom i kriškom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti