Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Pržena bela riba sa sosom od belog luka

Pržena bela riba sa sosom od belog luka

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
751958128
Pržena bela riba sa sosom od belog luka
Fotografije: Anonymous
1 / 3
20/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"I ribu ćemo ispržiti i sos ćemo pripremiti, samo da neko donese pivo"

Potrebni sastojci

  • bela riba - 2 kg (bilo koja vrsta bele ribe)
  • brašno
  • ulje
  • so
  • za sos
  • beli luk - glavica
  • hleb - prepečena kriška
  • orasi - komada
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • ulje - veoma malo
  • so - po ukusu
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite ribu od krljušti, odsecite glave i ukljonite unutrašnje organe. Posolite ribu spolja i ostavite je da odstoji nekoliko sati. U međuvremenu, pripremamo sos.

U blender stavite očišćeni beli luk, izmrvljeni hleb (koji smo prethodno ispekli do zlatne boje i ohladili), orahe, kiselo mleko, ulje i so. Sve dobro izblendujte.

Ako je dobiveni sos gust kao kaša - dodajemo vodu da bi bio manje gust. Prema godišnjem dobu, možemo dodati zelenilo - mirođiju ili peršun. Tako dobijeni sos se ostavlja u frižider da se ohladi.

U list od novina stavite brašno i pola očišćene ribe. Uhvatite krajeve novina tako da brašno ne izlazi i protresite snažno da se riba savršeno obloži brašnom.

Pržite u vrućem tiganju sa više ulja do zlatne boje sa obe strane. Toplu ribu prelijte sosom i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: