Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pržena bela riba sa sosom od belog luka

Pržena bela riba sa sosom od belog luka

ažurirano:
Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Pržena bela riba sa sosom od belog luka
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"I ribu ćemo ispržiti i sos ćemo pripremiti, samo da neko donese pivo."

Potrebni sastojci

  • bela riba - 2 kg (bilo koja vrsta bele ribe)
  • brašno
  • ulje
  • so
  • za sos
  • beli luk - glavica
  • hleb - prepečena kriška
  • orasi - komada
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • ulje - veoma malo
  • so - po ukusu
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite ribu od krljušti, odsecite glave i ukljonite unutrašnje organe. Posolite ribu spolja i ostavite je da odstoji nekoliko sati. U međuvremenu, pripremamo sos.

U blender stavite očišćeni beli luk, izmrvljeni hleb (koji smo prethodno ispekli do zlatne boje i ohladili), orahe, kiselo mleko, ulje i so. Sve dobro izblendujte.

Ako je dobiveni sos gust kao kaša - dodajemo vodu da bi bio manje gust. Prema godišnjem dobu, možemo dodati zelenilo - mirođiju ili peršun. Tako dobijeni sos se ostavlja u frižider da se ohladi.

U list od novina stavite brašno i pola očišćene ribe. Uhvatite krajeve novina tako da brašno ne izlazi i protresite snažno da se riba savršeno obloži brašnom.

Pržite u vrućem tiganju sa više ulja do zlatne boje sa obe strane. Toplu ribu prelijte sosom i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: