Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kokošije meso sa pirinčem

Kokošije meso sa pirinčem

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Kokošije meso sa pirinčem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Veoma ukusno meso sa pirinčem Dodajte slaninu za još bogatiji ukus i aromu"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kokoška
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 4 čena
  • paradajz pire - 1 kašika
  • voda - 1 1/2 l
  • slanina - 125 g
  • pirinač - 1 1/2 šolja
  • grašak - 1 1/2 šolja
  • ulje
  • celer
  • lovorov list - 1 komad
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Kokoška se iseče na porcije i prži na vrelom ulju. Izvadite i na istom ulju propržite seckani crni luk.

Vratite meso, dodajte izgnječeni beli luk, lovorov list, a posle nekog vremena dodajte razblažen paradajz pire, vodu i seckanu slaninu.

Posolite. Malo pre nego što je meso gotovo, dodajte pirinač, grašak, peršun i celer.

Kuvajte još 10 minuta, pa poklopite šerpu i ostavite u toploj rerni dok pirinač ne nabubri.

Kokošije meso sa pirinčem je veoma ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: