Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Škampi sa maslacem, vinom i belim lukom

Škampi sa maslacem, vinom i belim lukom

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5622169
Škampi sa maslacem, vinom i belim lukom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Prvi put smo pripremili škampe i po ovom receptu su postali jedinstveni. Ponovićemo to."

Potrebni sastojci

  • škampi - 250 g neočišćeni, mogu se i blanširati
  • kravlji maslac - 50 g
  • belo vino - 50 ml
  • beli luk - 3 čena
  • mirođija
  • so
  • biber
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

To je bio prvi put da sam kuvala škampe u tiganju i ispali su jedinstveni sa ovim receptom. Ponoviću sigurno.

Prvo očistimo škampe - uklonite glavu, ljusku sa tela i dve cipe. Jedna je do stomaka, druga do leđa. Napravimo mali rez i izvučemo škampe. Operite ih i začinite solju i biberom.

Zagrejemo tiganj sa maslacem, dodamo malo ulja, pa belo vino. Kada se sos zagreje, dodajte škampe, povremeno mešajući. Imajte na umu da se prilično brzo kuvaju, nemojte ih dugo držati na vatri, kako ne bi postali suvi i neukusni.

Kada se malo stisnu, gotovi su. Zatim dodamo izgnječeni beli luk, mirođiju i iscedimo sok od limuna. Posudu sa jelom od škampa ostavimo na šporetu još malo da beli luk i mirođija ne izgore.

Škampe poređajte na tanjir i prelijte sosom, dodajte krišku limuna. Uživajte!

Uz čašu belog vina užitak od škampa sa maslacem, vinom i belim lukom je potpun!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: