Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Kakao medenjaci sa belom glazurom

Kakao medenjaci sa belom glazurom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Kakao medenjaci sa belom glazurom
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
20
"Kakao medenjaci sa belom glazurom su aromatični, mekani i ukusni."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 100 g
  • kravlji maslac - 10 g
  • med - 25 g tečan
  • đumbir - 1/2 kašičice, mleven
  • cimet - 1/2 kašičice
  • muskatni oraščić - prstohvat
  • žumance - 1 komad
  • brašno - 175 g
  • šećer - 100 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • kakao - 30 g
  • belance - 1 komad
  • šećer u prahu - 150 g
  • sok od limuna - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Ukusni i spektakularni kakao medenjaci!

Pomešajte mleko, med, maslac i začine u šerpi.

Zagrejati smesu bez ključanja.

U većoj posudi pomešati 50 g brašna i šećera, dodati vruću smesu, promešati i ostaviti na stranu.

U drugoj posudi pomešati 125 g brašna, kakao, so i sodu.

Dodajte žumance u tečnu smesu i promešajte.

Dodajte suve sastojke u delovima i formirajte lepljivo testo u loptu.

Po potrebi dodati još malo brašna.

Testo prebacite na pobrašnjenu površinu i razvijte oklagijom u koru debljine oko 0, 7-1 cm.

Isecite lepe medenjake pomoću kalupa za kolače i poređajte ih na poslužavnik.

Pecite kakao medenjake u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10-15 minuta.

Ohladite ih na rešetki.

Za glazuru pomešati belanca, šećer u prahu i sok od limuna i umočiti medenjake u glazuru.

Kakao medenjaci sa belom glazurom su aromatični, mekani i ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: