Hrizanteme od luka

Hrizanteme od luka
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Meze za pivo u kome ćete uživati"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 glavice /srednje veličine/
  • so
  • brašno - 3 - 4 kašike
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • kari - 1 prstohvat
  • muškatni oraščić - 1 prstohvat
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk pažljivo oljuštite (ako želite veće hrizanteme, možete izabrati veći luk i obrnuto). Pažljivo izdubite unutrašnjost luka, ali ne idite do kraja.

Isecite trake po dužini, opet ne idući skroz do kraja. Rasčupajte luk i oblikujte hrizanteme. U odgovarajućoj posudi zagrejte posoljenu vodu (količina treba da pokrije luk).

Kratko blanširajte luk.

Umutite brašno sa malo vode (da dobijete kašu) i dodajte začine.

Zagrejte ulje (količina treba da pokrije luk). Pržite luk do zlatne boje, donjom stranom na dole.

Meze za pivo ocediti od masnoće.

Hrizanteme od luka su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: