Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Uskršnji kolač u kalupu za kuglof sa 2 vrste čokolade

Uskršnji kolač u kalupu za kuglof sa 2 vrste čokolade

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Uskršnji kolač u kalupu za kuglof sa 2 vrste čokolade
Fotografije: Stanislava Armyanova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Svako može da vam ponudi recept za uskršnji kolač, ali jeste li probali onaj sa dve čokolade - ovo nije samo recept, već ostvarena želja"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada + 1 žumance za mazanje
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer - 150 g
  • tečni zaslađivač - 1 kašika
  • rakija - 1 kašika
  • brašno - 650 - 700 g
  • tečna vanila - 1 kašičica
  • esencija za uskršnji kolač - 1 ampula
  • suvi kvasac - 7 g
  • maslac - 50 g
  • mast - 30 g
  • ulje - 30 ml
  • čokoladne kapi - 1/2 pakovanja
  • bela čokolada - 1/2 pakovanja rendana
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte mleko i jednu šoljicu sipajte u posudu, pospite kvasac, šećer - 1 kašiku i malo brašna. Promešajte i ostavite da se aktivira.

Umutite jaja sa preostalim mlekom, esencijom za uskršnji kolač, vanilom i zaslađivačem. Prosejte brašno i umesite lepo elastično testo.

Ostavite ga da naraste, pa formirati fitilje, posuti obe vrste čokolade i upletite u pletenicu.

Stavite u nauljeni kalup za kuglof i ostavite da se diže. Pre pečenja premazati umućenim žumancetom i posuti obema vrstama čokolade.

Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: