Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Najmekši uskršnji kolač sa pavlakom

Najmekši uskršnji kolač sa pavlakom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Najmekši uskršnji kolač sa pavlakom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Verovali ili ne, nećete naći lepši i mekši uskršnji kolač od ovog, neverovatan je"

Potrebni sastojci

  • maslac - 1 i 1/2 šolja
  • pavlaka - 2 šolje
  • žumanca - 6 - 8 komada
  • kvasac - 40 g
  • šećer - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • suvo grožđe - 100 g
  • bademi - 100 g seckani
  • brašno - belo, koliko je potrebno
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite maslac, dodajte pavlaku, žumanca, aktivirani kvasac prethodno razblažen sa malo vode i kašičicom šećera, šećer i so.

Dobro umutiti i postepeno dodavati brašno tako da se umesi gusto testo.

Pospite brašnom, umotajte krpom i ostavite da se diže na toplom mestu 1-2 sata.

Ponovo umesite i dodajte oprano i osušeno suvo grožđe i bademe.

Testo se podeli na dve loptice, razvije i umota u rolat i umota kao gajtan. Može se podeliti na 3 loptice i isplesti.

Stavi se u nauljenu tepsiju tako da zauzme 1/3 zapremine i ostavi da se još jednom diže.

Uskršnji kolač se premaže žumancem i peče u zagrejanoj umereno zagrejanoj rerni.

Uskršnji kolač sa pavlakom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: