Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa kondenzovanim mlekom i borovnicama

Kolač sa kondenzovanim mlekom i borovnicama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kolač sa kondenzovanim mlekom i borovnicama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Gotovi kolač sa kondenzovanim mlekom i svežim borovnicama ohladite na rešetki, pospite šećerom u prahu i poslužite uz šoljicu kafe."

Potrebni sastojci

  • kondenzovano mleko - 385 g (1 konzerva, slatko)
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • maslac - 2 kašike sa vrhom, veoma mekano
  • ulje - 3 kašike
  • borovnice - 1/2 šolje sveže (male)
  • prašak za pecivo - 10 g
  • kora od limuna - od 1 ne baš velikog limuna
  • vanila - 2 praha, 4 g
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite kondenzovano mleko sa mekim maslacem i dodajte jedno po jedno jaja uz stalno mućenje mikserom. Trebalo bi da se formiraju mehurići i smesa postane što je moguće lepša.

Dodajte ulje, vanilu, sitno rendanu koru limuna i postepeno umešajte brašno prethodno prosejano sa praškom za pecivo. Ako koristite kondenzovano mleko koje je ređe i manje slatko, treba dodati i kašičicu-dve šećera u prahu (npr. kod kondenzovanog mleka iz Kauflanda moj kolač nije baš sladak i moram da dodam šećer).

Opet, koliko će brašna trebati zavisi od mleka i njegove gustine. Zato ga stavljajte u porcijama i glatko mešajte dok ne dobijete savršenu konzistenciju testa za kolač.

Smesu sipajte u prethodno nauljen i brašnom posut kalup za kolač. Na vrh rasporedite borovnice i lagano ih pritisnite.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok štapić kojim probate ne bude suv.

Gotovi kolač sa kondenzovanim mlekom i svežim borovnicama ohladite na rešetki, pospite šećerom u prahu i poslužite uz šoljicu kafe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: