Način pripreme
Umutite kondenzovano mleko sa mekim maslacem i dodajte jedno po jedno jaja uz stalno mućenje mikserom. Trebalo bi da se formiraju mehurići i smesa postane što je moguće lepša.
Dodajte ulje, vanilu, sitno rendanu koru limuna i postepeno umešajte brašno prethodno prosejano sa praškom za pecivo. Ako koristite kondenzovano mleko koje je ređe i manje slatko, treba dodati i kašičicu-dve šećera u prahu (npr. kod kondenzovanog mleka iz Kauflanda moj kolač nije baš sladak i moram da dodam šećer).
Opet, koliko će brašna trebati zavisi od mleka i njegove gustine. Zato ga stavljajte u porcijama i glatko mešajte dok ne dobijete savršenu konzistenciju testa za kolač.
Smesu sipajte u prethodno nauljen i brašnom posut kalup za kolač. Na vrh rasporedite borovnice i lagano ih pritisnite.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok štapić kojim probate ne bude suv.
Gotovi kolač sa kondenzovanim mlekom i svežim borovnicama ohladite na rešetki, pospite šećerom u prahu i poslužite uz šoljicu kafe.