Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Nemački kolač sa breskvama

Nemački kolač sa breskvama

LiudmilaLiudmila
Inovator
4681661k162
Nemački kolač sa breskvama
Fotografije: Liudmila
1 / 4
17/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Idealna kombinacija bresaka, karamel ukus od braon šeećra, korica je veoma lepa, a kakao u smesi daje čokoladnu notu."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 10 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 1.5 šolje
  • kakao - 1 šolja
  • kravlji maslac - 1/3 šolje
  • breskve - 2 velike
  • braon šećer - za posipanje
  • šećer u prahu
  • kravlji maslac - mekan, za premazivanje pleha
* merne jedinice

Način pripreme

Za nemački kolač umutimo jaja viljuškom i postepeno dodajemo šećer, kakao, kiselo mleko sa praškom za pecivo, masalc, rastopljeni, jednu breskvu, krupnije isečenu, brašno.

Dobijamo gusto, čvrso testo, sipamo ga u pleh, prečnika približno 20/35 prethodno namazan mekanim maslacem.

Odozgo poređamo kriške druge breskve i posipamo sa malo braon šećera.

Pečemo voćni kolač na 170 stepeni sa ventilatorom, proveravamo čačkalicom za zube.

Gotov kolač sa breskvama ostavljamo da se ohladi i po želji posipamo sa malo šećera u prahu. Može se servirati dodatno sa svežum voćem i mlečnim sladoledom.

Ukusno! Idealna kombinacija bresaka, karamel ukus od braon šeećra, korica je veoma lepa, a kakao u smesi daje čokoladnu notu.

Originalni recept je sa jabukama, ali ja sam malo promenila sa ovim aromatičnim voćem, breskovm! Mislim da je ispalo dobro i ovako ovaj nemački kolač sa breskvama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: