Način pripreme
Za nemački kolač umutimo jaja viljuškom i postepeno dodajemo šećer, kakao, kiselo mleko sa praškom za pecivo, masalc, rastopljeni, jednu breskvu, krupnije isečenu, brašno.
Dobijamo gusto, čvrso testo, sipamo ga u pleh, prečnika približno 20/35 prethodno namazan mekanim maslacem.
Odozgo poređamo kriške druge breskve i posipamo sa malo braon šećera.
Pečemo voćni kolač na 170 stepeni sa ventilatorom, proveravamo čačkalicom za zube.
Gotov kolač sa breskvama ostavljamo da se ohladi i po želji posipamo sa malo šećera u prahu. Može se servirati dodatno sa svežum voćem i mlečnim sladoledom.
Ukusno! Idealna kombinacija bresaka, karamel ukus od braon šeećra, korica je veoma lepa, a kakao u smesi daje čokoladnu notu.
Originalni recept je sa jabukama, ali ja sam malo promenila sa ovim aromatičnim voćem, breskovm! Mislim da je ispalo dobro i ovako ovaj nemački kolač sa breskvama.