Način pripreme
Celer očistite i stavite u sredinu duplog lista folije.
Natrljajte sa svih strana maslinovim uljem, morskom solju i biberom, na vrh stavite grančice majčine dušice i 6 listova lovora, zatim 4 cela čena belog luka, iseckana na kockice.
Umotajte celer u foliju, ostavljajući mali otvor na vrhu.
Stavite maslac na celer tako da se istopi i oko njega, i poklopite. Peći na 190 stepeni oko 2 sata ili dok ne omekša.
Kuvajte ječam prema uputstvu na pakovanju.
Očistite i sitno iseckajte luk i ostatak belog luka. Pržite deset minuta dok ne omekšaju.
Dodajte im sitno seckane pečurke i kuvajte 20 minuta dok ne porumene. Dodati 200 ml ključale vode, lovorov list i bujon i kuvati dok tečnost ne ispari.
Na kraju dodajte senf i pavlaku i dinstajte još 5 minuta.
Gotov celer isecite na kriške i ukrasite pečurkama i bisernim ječmom, prelivenim sosom od celera.
Aromatični celer sa pečurkama i ječmom je spreman.